Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Kliniek Zuid 2 In de steigers – Nick de Koning

In de steigers.  

In het tweede deel van Kliniek Zuid lopen wij ook weer mee met de befaamde arts Caro Benedict. Zij heeft grootste plannen om haar kliniek te verbouwen, maar dat gaat allemaal niet van een leien dakje. Omdat zij midden in een scheiding zit met haar man Robbert moet zij vechten voor haar eigen rechten en haar kinderen. Caro wil dit graag op een nette manier afhandelen, maar de familie van haar ex-echtgenoot lust haar rouw. Haar super knappe collega Felix wil haar helpen en wil eigenlijk nog wel meer van haar. Ze voelen zich enorm tot elkaar aangetrokken, maar is dat wel verstandig nu er zoveel aan de hand is?

Omdat ik het eerste deel ook met veel plezier gelezen heb, zit ik gelijk weer in het verhaal en geniet weer volop van de perikelen in de kliniek. Niet alleen het scheidingsdrama van Caro wordt door de schrijver uitgediept maar ook de andere personages die er werken komen uitgebreid aan bod. Zo is er Suus, de officemanager, die graag overal met haar neus boven op zit, maar zelf ook haar portie problemen krijgt in dit verhaal. Zij wil zo graag dat alles perfect is, maar soms loopt het leven ineens heel anders en heb je elkaar hard nodig.

De schrijver weet opnieuw met een vlotte pen een leuk verhaal neer te zetten. Het zit goed in elkaar en je wordt zo meegezogen in een verhaal vol intriges, business – en familieproblemen.

Daarbij worden er ook thema’s aangehaald die actueel zijn zoals verslaving aan drugs en drank en verslaving aan cosmetische behandelingen.

Hoewel dit deel iets minder “juicy” was dan deel één heb ik er weer enorm van genoten. Fijn dat er in 2024 een deel drie aankomt want dit verhaal is nog lang niet afgerond.

Titel: Kliniek Zuid 2 In de steigers
Auteur: Nick de Koning
Uitgever: VBK uitgevers

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.