Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Perfect in de maat – Kristie Raaijmakers

een bijzonder muzikale afsluiting. 

In het laatste deel van de feelgood serie “Rock & Flirt” ontmoeten we bandlid Tim, die kampt met een blessure aan zijn hand na een ongeluk. Tijdens zijn bezoek aan de fysiotherapie praktijk van de familie Maas raakt hij bevriend met Mirna Maas, die haar liefde voor muziek verloren lijkt te hebben en de beroemde bassist van Misty Figures niet herkent. Tim vindt dit wel vermakelijk en besluit Mirna te helpen haar liefde voor muziek te herontdekken. Hij geeft haar de opdracht om regelmatig naar nieuwe nummers te luisteren, waardoor hun band sterker wordt. Echter, ondanks hun groeiende verbondenheid, blijft de last van hun persoonlijke ervaringen een belemmering voor het opbouwen van vertrouwen.

Ook dit deel heb ik met een brede glimlach en af en toe een traan gelezen.  Kristie heeft ook nu weer een feelgood met diepgang weten te schrijven.

Het verhaal, verteld vanuit de ik-persoon, schept snel een band met Mirna en laat de lezer haar gevoelens intens ervaren. De karakterontwikkeling van Tim is prachtig uitgewerkt, waardoor beiden worden neergezet als authentieke personen met een complex verleden die zichzelf omschrijven als “twee gebroken zielen bij elkaar”.

Een bijzonder moment in het boek vond ik het verhaal van Johan, die halsoverkop terug naar huis moet vanwege de bevalling van zijn vriendin. De beschrijving was zo realistisch en ontroerend dat ik het gevoel had naast hen in de auto te zitten en de spanning in elke vezel te voelen.

Ook in dit afsluitende deel weet Kristie mij weer te raken door zware onderwerpen als verslaving, verlatingsangst, schaamte en vergeving die ze zo goed in haar boek heeft weten te verwerken. Hierdoor maakt zij het verhaal levensecht en vol emotie. Doordat er songteksten gebruikt worden als communicatiemiddel tussen de twee hoofdpersonen kunnen de gevoelens nog meer en duidelijker onder woorden gebracht worden.

De titel past ook helemaal bij het verhaal:

“ Al drie weken heb ik het gevoel dat mijn hart zijn ritme kwijt is en ik denk dat ik pas echt weer gelukkig kan zijn met de man dicht bij me, bij wie mijn hartslag perfect in de maat lijkt te lopen. Bij wie het altijd goed voelt, zelfs als het niet goed gaat”.

Eigenlijk moet je deze hele serie achter elkaar lezen en je helemaal laten onder dompelen in een muzikale vriendengroep die stuk voor stuk zich zelf tegenkomen en elkaar steeds beter leren begrijpen door muziek en heel veel liefde voor elkaar.

Titel: Perfect in de maat.
Auteur: Kristie Raaijmakers
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.