Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Wat de hulp weet – Freida Mc Fadden

Opnieuw komt de hulp in actie.

Opnieuw heeft Mc Fadden een spannende thriller geschreven die je het hele boek op het puntje van je stoel houdt.

Omdat ik deel 1 gelezen heb, is de hoofdpersoon Milllie geen onbekende voor mij. Zij heeft vroeger in de gevangenis gezeten en kan hierdoor maar moeilijk regulier werk vinden. Zij werkt graag bij rijke gezinnen in de huishouding en is een hele goede hulp. Ook in dit verhaal krijgt zij een goede baan bij familie Garrick. Toch is er iets vreemds aan de hand want mw Garrick is ziek en lijkt bijna opgesloten te zitten in haar slaapkamer. Als Millie haar op een dag hoort huilen trekt ze de stoute schoenen aan en probeert binnen te komen om haar te helpen. Dan ziet ze verschrikkelijke dingen. Mw Garrick heeft beslist haar hulp nodig en haar man Douglas moet hiervoor gestraft worden!

Dit boek is verdeeld in vier hoofdstukken en leest vanuit twee perspectieven. Het verhaal vanuit Wendy, de vrouw des huizes die wordt mishandeld door haar man en erg ongelukkig is en het perspectief van Millie die, ondanks dat het verboden is, toch op onderzoek uit gaat.

Beide dames zijn ontzettend goed neer gezet door de schrijfster. Millie wil rechtvaardigheid en kan niet anders dan Wendy de helpende hand bieden. Maar of dat verstandig is?

Ook deze psychologische thriller is vlot geschreven en opnieuw is niets wat het lijkt. Je denkt dat je weet hoe het zit, maar MC Fadden houdt hier zeker van verrassingen. Zij weet je te verbazen met haar sterke plotstwisten en een spectaculair einde.

Door de korte hoofdstukken en de fantastisch spannende opbouw van het verhaal heb je dit boek zo uit. Neem daar ook nog de geweldig bedachte plotwendingen bij en dan is dit voor mij een echte “must read”.

Titel: Wat de hulp weet.
Auteurs: Freida Mc Fadden
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.