Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Een gelukkig nieuwjaar

Vandaag verschijnt dit geweldig debuut van Malin Stehn : “Een gelukkig nieuwjaar “

Op oudejaarsavond verlaat de tiener Jennifer vroegtijdig het feestje van haar beste vriendin Smilla. Onderweg naar huis verdwijnt zij spoorloos. De ouders van Smilla en Jennifer vieren elders oud & nieuw en lijken zich van geen kwaad bewust. Hoewel Jennifer tijdens het feest nog contact zoekt met de vader Smilla, vertelt hij dit later aan niemand als Jennifer niet thuis komt. Wat is er met Jennifer gebeurd en wat was de rol van vader Fredrik hierin?

Ik heb deze spannende psychologische roman in een adem uitgelezen.  Het hele boek blijf je op het puntje van je stoel zitten en wil je weten wat de waarheid is.

Het verhaal wordt vanuit drie personages verteld.

Lollo, de moeder van Jennifer die getrouwd is met Max en helemaal niet goed weet wat haar dochter allemaal uitspookt. Nadat zij verdwenen is, gaat Lollo op onderzoek uit en komt op de computer allerlei geheimen van haar dochter tegen. Haar schuldgevoel van moeder ervaar je door het hele boek heen.

Fredrik, de vader van Smilla, die altijd een goede band heeft gehad met Jennifer. Hij is hierin ook te ver gegaan en als hij op oudejaarsavond door Jennifer gebeld wordt, is hij bang voor chantage.

Nina, de moeder van Smilla die altijd een lage dunk van Jennifer heeft gehad en niet blij is met de vriendschap tussen de meisjes.

Zij wil haar dochter steunen die nu kapot is van Jennifers verdwijning en ook haar man Fredrik die zich ineens heel vreemd is gaan gedragen.

Doordat je het verhaal vanuit meerdere perspectieven leest leer je de emoties en gedachten van personen goed kennen en voel je de onderlinge spanningen.

Ik vond het plot verrassend goed bedacht.  Hoewel er uiteindelijk alleen maar verliezers lijken te zijn.

Met “Een gelukkig nieuwjaar” heeft Stehn bewezen dat ze weten wat schrijven is. Ik wil graag meer van haar hand lezen.

Titel: Een gelukkig nieuwjaar
Auteur: Malin Stehn
Uitgever: Uitgeverij Cargo
Aantal pagina’s: 352

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.