Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De doorbraak – Simone van der Vlugt

Simone is een geweldige goede thriller schrijfster en heeft al een heel aantal toppers op haar naam staan.

Ik heb ze allemaal wel gelezen maar vond het de moeite waard deze nog een keer op te pakken en te herlezen.

De jonge Romée heeft het moeilijk thuis door haar tirannieke vader. Zij wil dol graag iets met zang doen maar wordt daarin niet gesteund. Als de situatie thuis op een dag volledig escaleert loopt Romée van huis weg en vlucht naar Amsterdam.  Zonder geld of bekenden zwerft zij letterlijk door deze grote stad. Ze maakt wel vrienden maar is bang en eenzaam. Als zij op een dag op straat een zingende zwerver ontmoet en zij samen een liedje zingen, komt ze op Youtube. Voor ze het weet wordt zij bekend en ontdekt door een platenmaatschappij.  Het lijkt allemaal fantastisch maar Romée wordt gestalkt en raakt overspannen van alle stress en de roem.

Eigenlijk is dit een in en in triest boek. Het is best spannend maar ik werd er ook verdrietig van. Wat een ongelukkige vrouw!

Het verhaal wordt verteld vanuit de ik- vorm. Door een interview met de journaliste Nicole wordt het verhaal langzaam uiteengezet. Je hoort Romée vertellen en leest ook haar gedachten. Haar jeugd komt voorbij waarin zij vertelt over haar overheersende vader en haar broer Rob die altijd voor haar op kwam tijdens de ruzies thuis. De broer is nu op wereldreis en heeft geen afscheid van haar genomen. Zij mist hem heel erg en hij lijkt verdwenen te zijn.

Het verhaal van de stalker is spannend. Er zijn een aantal mannen in haar leven die eigenlijk allemaal wel in aanmerking komen. Haar ex-vriend die haar van plagiaat beschuldigd. De drummer van een andere bekende band die zich wel heel erg opdringt. Maar ook de aanbidder Micheal die met rozen voor de deur staat. 

Tijdens de laatste hoofdstukken worden alle vragen beantwoord. Dit ging wel heel snel en had voor mij iets uitgebreider gemogen.

Je kon duidelijk merken dat Simone veel research heeft gedaan bij een aantal bekende artiesten. Dat maakte het verhaal nog echter.

Titel: De doorbraak
Auteurs:  Simone van der Vlugt
Uitgever: uitgeverij Prometheus
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.