Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Niet mijn droom – Eva Nagelkerke

Een wereld over zeilen heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen na het lezen van dit boek.  

Wanneer het leuke Bussumse stel Rutger en Kim besluiten met hun dochter Peru een wereldreis te gaan maken door middel van een zeiltocht in de Caraïben lijkt het allemaal rozengeur en maneschijn. Maar al snel lijkt de droom van Rutger niet echt Kim haar idee te zijn geweest. De zeiltocht valt tegen en de spanning op de boot loopt op.  

Door de korte proloog met een gruwelijke vondst op het strand, begint het boek gelijk goed. 

Dan stap je als lezer het gezin binnen wat zich voorbereid op een wereldreis. Niet iedereen is even enthousiast, maar door de goede voorbereidingen van Rutger zal het zeker een mooie tocht worden.

Het boek wordt vanuit twee personages beschreven. Moeder Kim door wiens ogen je de wereldreis meemaakt en Rosalia, woonachtig in het arme Nicaragua, vrouw van Raúl en moeder van 3 kleine kinderen. Zij is zwanger van haar vierde kind en moet van de arts bedrust houden. Haar man moet helaas “een klus” klaren en is daarom een paar dagen weg. Rosalia is bang en wordt voortdurend bedreigd door een ingehuurd mannetje dat bij de voordeur over haar moet waken, in opdracht van Raúl. 

In het begin weet je nog niet goed wat deze twee verhaallijnen nu toch met elkaar te maken hebben, maar gaandeweg wordt dit helder.

De dames Nagelkerke weten de spanning goed en rustig op te bouwen. De verschillende karakters krijgen hierdoor de ruimte om uitgebreid beschreven te worden. Zodra de criminelen aan boord komen, wordt het echt spannend en kun je het boek niet meer wegleggen.

Ik vond het einde van het boek bijzonder goed uitgedacht. Misschien niet helemaal “eind goed al goed” maar het gaf mij wel een voldaan gevoel.

Titel: Niet mijn droom
Auteur: Eva Nagelkerke
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.