Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zwarte leugens – Linda Jansma

Vlogger onderzoekt verdwijning.  

Dit verhaal begint met de vreselijke verdwijning van baby Tess uit haar kinderwagen in het park. 

Na deze spannende proloog ontmoeten wij de razend populaire blogger Ruby. Zij blogt over cold cases waarbij zij onderzoek doet naar verouderde misdaden. Haar volgers vraagt zij in elke vlog om hulp en/of aanwijzingen. Deze cold case is via een onbekende op haar pad gekomen. Ze duikt fanatiek de casus in, maar stuit op enorme weerstand en zelfs bedreigingen. Moet zij hier wel mee doorgaan?

Net als de meeste thrillers van Jansma bouwt de spanning zich langzaam op maar wordt het verhaal steeds intenser waardoor je niet op kunt houden met lezen.

De personages zijn herkenbaar beschreven en worden goed uitgewerkt. Alle mensen die te maken hebben gehad met de ontvoering, zoals gezinsleden, politie, verdachten, worden door Ruby bezocht en brengt zij in beeld in haar vlog. Hierdoor wandel je mee in de zoektocht van de verdwijning en alles wat er daarna is gebeurd. Langzaam worden er steeds meer tipjes van de sluier opgelicht, maar hoe het nu daadwerkelijk zit dat ontdek je pas in de laatste hoofdstukken van het boek.

Leuk dat de schrijfster in de wereld van de vloggers is gedoken, hierdoor is dit boek een origineel verhaal en heel erg van deze tijd.

Deze ware psychologische thriller blijft tot het einde toe een raadsel tot een enorm goed en heftig plot alles duidelijk maakt.

Titel: Zwarte leugens
Auteurs: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 318

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.