Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De hulp – Freida Mc Fadden

Niets is wat het lijkt in het huis van de Winchesters.  

Als Millie een baan kan krijgen als huishoudelijke hulp bij de Winchesters is zij dol blij. Ze heeft een groot geheim en wil eigenlijk zo veel mogelijk anoniem blijven. Hier kan zij haar werk doen en niet te veel aandacht trekken. Toch blijkt er iets vreemds in huis aan de hand. De vrouw des huizes, Nina, is slordig en lijkt haar totaal niet te mogen. Ze gedraagt zich vreemd en onaardig. Milly heeft medelijden met haar man Andrew die  knap en super rijk is. Hij zou toch een veel betere vrouw kunnen krijgen? 

Maar niets is wat het lijkt in deze psychologische thriller. Je denkt dat je weet hoe het zit, maar de schrijfster houdt hier zeker van verrassingen. Hierdoor kun je gewoon niet van het boek afblijven.

Het verhaal bestaat uit drie delen. Het eerste deel zie je door de ogen van Millie. Zij gaat werken bij de Winchesters en raakt steeds meer in een bizarre situatie. Het tweede deel zie je door de ogen van de vreemde huisvrouw Nina. Waarom doet zij zoals zij doet. En het laatste deel komt de prachtige ontknoping met Milly.

Door de korte hoofdstukken en de fantastisch spannende opbouw van het verhaal heb je dit boek zo uit. Neem daar ook nog de geweldig bedachte plotwendingen bij en dan is dit voor mij een echte “must read” geworden.

Titel: De hulp
Auteurs: Freida Mc Fadden
Uitgever: 
Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.