Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Jacht – Geert Klaasen

Jacht. 

Dit bijzondere verhaal begint bij Sarah die ontdekt dat haar man Ziggy na jaren nog leeft en op onderzoek uitgaat wat er met hem is gebeurd.

Daarna springt het verhaal naar Zacharias Chetwyck, ook wel Ziggy genaamd. Hij wordt samen met een aantal andere dubieuze gasten op de jacht Tsarevitsj uitgenodigd. Niemand lijkt toevallig op deze prachtige jacht te zitten.

Je kunt niet direct zeggen dat dit boek gemakkelijk wegleest. Het is goed kijken welke data er boven de hoofdstukken staan. 

Wanneer Zacharias op de jacht komt is het even goed opletten wie alle personages zijn. Bijzondere lieden met aparte namen.

Maar als je eenmaal goed in het spannende verhaal zit, dan leer je iedereen kennen en gaat dit prima. Geert heeft op “Jacht” ook duidelijk een bepaalde sfeer weten te creëren door intrigerende personages te gebruiken en deze goed te beschrijven.

Buiten dat dit een spannend boek is, neemt het verhaal je ook mee in de liefde tussen Sarah en Ziggy. Ze zijn elkaar verloren en nu beiden opnieuw opzoek. Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven. Sarah die weet dat Ziggy nog leeft en  nu zijn verhaal hoort van de barman die toen op de jacht was, en Ziggy die van stad naar stad gaat om zijn geliefde terug te vinden.

Een spannend boek met een prachtig einde. 

Titel: Jacht
Auteur: Geert Klaasen
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Aantal pagina’s: 352

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.