Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zusje van mij – Mikaela Bley

Deel twee van de spannende Hendrik Hedin serie.

In dit verhaal ontmoeten wij de rijke familie Gyldenstedt. Zij vieren de achttiende verjaardag van dochter Märtha met een groot familiediner. Helaas komt Märtha niet opdagen en wanneer de familie teleurgesteld aan de koffie zit, blijkt er brand te zijn in de boerderij achter het huis. Dochter Märtha wordt uit de brand gehaald en blijkt te zijn vermoord.

Rechercherus Henrik Hedin en Leia Kaplan worden gevraagd zich met deze raadselachtige zaak bezig te houden.

Direct met de proloog weet de schrijfster je mee te nemen in een spannend verhaal en je volledige aandacht te pakken. Hierna worden er veel personages voorgesteld en moet je even flink doorlezen zodat je alles goed op je netvlies hebt staan.

Bley neemt de tijd om de hoofdpersonages goed uit te werken en gebruikt hiervoor goede dialogen en doordachte karakterontwikkeling. Bovendien weeft zij intrigerende achtergrondverhalen in, waardoor je een goed inzicht krijgt in de motieven en emoties van de personages.

Hoewel dit het tweede deel is in de Hendrik Hedin serie kwam Hendrik zelf bijzonder weinig aanbod en dat vond ik jammer. Juist de “Killer” zoals hij wordt genoemd was in het eerste deel een prachtig personage.

Dit tweede deel kan trouwens prima los gelezen worden. Het is een nieuwe spannende zaak waar je weer helemaal voor wil gaan zitten.

Het resultaat is een aardige thriller met een goed plot maar wel wat minder duidelijk uitgewerkt dan haar vorige boek. Toch ben ik wel benieuwd naar deel drie van deze serie.

Titel: Zusje van mij
Auteur: Mikaela Bley
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 400

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.