Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De logé – Nelle Lamarr

“Weet wie je in huis haalt..”    staat er op de voorkant van deze spannende psychologische triller. Maar dat weet het echtpaar Natalie en Matt duidelijk niet als zij Tanya, een Britse exchange student, uitnodigen om een jaar lang in hun gezin te komen wonen.

Natalie is blij met de komst van Tanya. Zij is een fijne afleiding en een voorbeeldige “surrogaat”dochter. Zeker omdat zij haar oudste dochter Anabel pas heeft verloren en daar nog veel verdriet van heeft.

De tweede dochter, Paige genaamd, is echter veel minder blij met de komst van Tanya. Samen met haar broertje proberen ze Tanya te doorgronden en beginnen ze zich ook af te vragen of Tanya wel echt uit Engeland komt.

In dit meeslepende en vlot geschreven verhaal van Lamarr blijven geheimen de hoofdrol spelen, waardoor de spanning door het hele boek voelbaar blijft. De personages worden geleidelijk aan tot leven gewekt, en de puzzelstukjes vallen pas op het allerlaatste moment op hun plek, wat zorgt voor een onvergetelijke ontknoping.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: die van moeder Nathalie en die van dochter Paige. Het contrast tussen hun opvattingen over Tanya is fascinerend om te lezen. Nathalie koestert haar als een geliefde dochter, terwijl Paige haar met argusogen bekijkt, vooral vanwege haar relatie met Paige’s vriendje. Hoewel Tanya’s innerlijke gedachten niet rechtstreeks worden onthuld, blijft haar gedrag zowel bij Nathalie als bij Paige voor onrust zorgen. Wie is zij echt en wat houdt zij verborgen?

Lamarr weet op meesterlijke wijze een spannend verhaal te creëren met een verbijsterende ontknoping die je nog lang zal bijblijven. “De “logé is een echte pageturner die je absoluut niet mag missen.

Titel: De logé
Auteur: Nelle Lamarr
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s  352

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.