Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zuid-moeders hebben geen geheimen – Kimberley Klaver

Emoties en avonturen in Amsterdam-Zuid

De nieuwste roman van Klaver, “Zuidmoeders hebben geen geheimen” brengt ons rechtstreeks naar de glamoureuze en soms genadeloze wereld van Amsterdam-Zuid.

Hier ontmoeten we opnieuw Poppy, een vrouw met een krachtige wil en een vastberaden geest, vastbesloten om haar eigen pad te volgen te midden van de roddels en veroordelingen van de lokale elite. Maar ook een lieve toegewijde moeder voor haar zoontje Wolf.

Poppy’s leven neemt een onverwachte wending wanneer ze geconfronteerd wordt met anonieme dreigbrieven, een tragisch ongeval en een mysterieus geldbedrag. Haar veerkracht wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze worstelt om haar gezin te beschermen tegen de kwaadaardige krachten die zich tegen haar lijken te keren.

Wat dit boek echt leuk maakt, zijn de levendige en hilarische momenten die Klaver zo meesterlijk weet te beschrijven. Van de snedige opmerkingen van de “Botox-bitches” tot de komische situaties waarin Poppy zichzelf keer op keer bevindt, ik kon niet anders dan hardop lachen tijdens het lezen. Poppy’s onschuldige en soms naïeve karakter zorgt voor een verfrissend perspectief te midden van de snobistische wereld van Amsterdam-Zuid.

Maar laat je niet misleiden door de luchtigheid van de vertelling, want onder de oppervlakte borrelt een onderstroom van spanning en mysterie. Klaver houd je op het puntje van hun stoel door afwisselend tussen heden en verleden te schakelen, waardoor langzaam maar zeker het ware verhaal achter “het incident” aan het licht komt.

Ik heb echt genoten van deze rollercoaster van emoties en avonturen door de straten van Amsterdam-Zuid en zelfs het Gooi. De herkenbare situaties en de bruisende energie van de personages maken dit boek tot een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een mix van humor, spanning en een vleugje glamour.

Titel: Zuid-moeders hebben geen geheimen
Auteur: Kimberley Klaver
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.