Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Thuis in het onbekende – Vannessa Thuyns.

Twee sterke vrouwen in verschillende tijden. 

“Thuis in het onbekende” is een betoverende start van het tweeluik: “ De thuishaven”. Dit eerste deel speelt zich af in twee verschillende tijdlijnen. In Engeland, 1950, spoelt een mysterieuze man aan en wordt liefdevol opgenomen door de dorpsbewoners van het stadje Paddlestone. Burgemeester Alexandra Howard is wat wantrouwend over deze vreemde gast, maar daar willen de bewoners niets van horen.

De andere tijdlijn speelt zich af in de Verenigde Staten in 2001, waar Penny gaat werken bij een museum in New York. Zij leert daar advocaat Elliot kennen en zij worden verliefd.

De kracht van dit boek ligt in de manier waarop Thuyns de twee tijdlijnen prachtig in elkaar verweeft. Lange tijd blijven de verhalen van Alexandra en Penny op zichzelf staan, wat je ontzettend nieuwsgierig houdt naar de manier waarop deze verhaallijnen met elkaar verbonden zijn.

Thuyns weet haar personages met een ongekende diversiteit aan emoties tot leven te wekken. De karakters zijn op een prachtige manier uitgewerkt, waardoor je je echt onderdeel van hun wereld voelt. De hoofdpersonages, Alexandra en Penny, zijn sterke vrouwen die je al snel in je hart sluit. Ook de andere personages worden door Thuyns met veel zorg en detail geïntroduceerd, waardoor je gaandeweg het dorp Paddlestone beter leert kennen.

De setting van Paddlestone in 1950 en New York in 2001 wordt levendig en realistisch beschreven. Vooral het verhaal uit het verleden, met de sfeer van het naoorlogse Engeland, vond ik bijzonder leuk om te lezen. Thuyns weet ook de historische gebeurtenissen goed neer te zetten.

De schrijfstijl is vlot en prettig, waardoor het boek gemakkelijk leest. Ze heeft een talent om emoties en situaties op een heerlijke en meeslepende manier te beschrijven. De manier waarop ze de verhalen van Alex en Penny verweeft, getuigt van haar vaardigheid om een diepgaand en gelaagd verhaal te vertellen.

Dit prachtige verhaal is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van goed uitgewerkte personages, meeslepende verhaallijnen en een vleugje mysterie. Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen en verder te ontdekken hoe de levens van Alexandra en Penny zich ontwikkelen.

Titel: Thuis in het onbekende
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.