Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zonder angst – Inge van Prooijen

Psychologische thriller met een geweldig einde.

Cleo heeft in Den Haag haar eigen psychologen praktijk genaamd “Monsters onder mijn bed”. Zij helpt cliënten van angsten af, of leert hen er beter mee om te gaan. 

Op een dag wandelt de jonge studente Julia haar praktijk binnen en vertelt aan Cleo dat zij het idee heeft een stalker te hebben. Cleo voelt zich enorm verbonden met deze Julia en denkt zelfs dat deze angsten niet ingebeeld zijn maar op waarheid berusten. Zij wil Julia helpen de dader te ontmaskeren.

Tot halverwege het verhaal kabbelt het wat voort. Je voelt wel een beetje onderhuidse spanning maar je zit niet op het puntje van je stoel. Toch heb je wel steeds vragen over hoe het nu zit.

Door de hoofdstukken “ hij en zij” die soms tussen het verhaal door worden verteld komt er een extra dimensie in het geheel.

In de tweede helft van het verhaal blijkt het ineens toch een echte psychologische thriller te zijn. De puzzelstukjes vallen in elkaar en het plot is super heftig. Er gebeurt veel in korte tijd en wanneer je het boek dichtslaat heb je nog even nodig het allemaal op een rijtje te zetten.

Ik had graag nog meer over het verleden van Cleo willen lezen. Wat is er nu precies met die ouders gebeurd en waarom was zo zo ongelukkig.

Inge heeft met haar vlotte pen en knappe plot een heel goed debuut weten te schrijven. Ik zie uit naar meer van haar hand.

Titel: Zonder angst
Auteur: Inge van Prooijen
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.