Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De kern van liefde – Farina Eden

de vrouwen van de zeepmakerij deel II

De cover van dit boek is zo stijlvol en kleurrijk dat je gelijk zin hebt om het boek te kopen. Ook de vergulde reliëf letters sieren de voorkant. Bedenk daar dan nog het verhaal van heerlijk geurende zepen bij en de romantiek is compleet. 

Dit verhaal neemt ons allereerst mee in het jaar 1872 waar wij Henriëtte leren kennen. Zij leeft in armoede en blijkt een heftig verleden te hebben. Zij is weggelopen van huis en heeft zich voorgenomen om nooit meer terug te keren. 

In het eerste hoofdstuk springt de tijd dan naar 1903 waar wij Helen leren kennen. Een gekke vrije meid die verliefd wordt op Anton. Na flink wat misverstanden in hun verkeringstijd trouwen zij en runnen samen de zeepmakerij van Antons ouders. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Maar Helen is een doorzetter en geeft niet op!

De twee verhaallijnen komen steeds dichter bij elkaar en zijn ook mooi met elkaar verweven. De personages zijn goed uitgediept en leer je op een fijne manier kennen. Het is een historisch, romantisch boek.  De liefde maar ook jaloezie en ambitie spelen een grote rol. Doordat ik deel 1 niet gelezen had, was ik minder bekend met de voorgeschiedenis, maar dat is niet echt heel erg.

Het gaf mij juist het gevoel om ook deel 1 nog te gaan lezen.

Het viel mij op dat het niet heel uitgebreid gaat over de zeepmakerij  en het proces van zeep maken, maar meer over alle personages daar omheen.

Het boek eindigt met een voorproefje van het laatste boek van de trilogie. Ook dat lijkt mij zeker een echte aanrader.

Titel: De kern van Liefde
Auteur: Farina Eden
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.