Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Zomer met jou – Saskia M.N. Oudshoorn

een perfecte mix van romantiek, zelfontdekking en de schoonheid van Friesland.  

In deze zomerse feelgoodroman maken we kennis met de sympathieke Pleun. Net gescheiden van haar man, besluit ze voor de eerste keer alleen met haar zeilboot door Friesland te varen. Bij haar eerste aanlegplaats ontmoet ze de charmante schrijver Daniël Bouwman en zijn dochtertje Floortje. Ze brengen een heerlijke tijd samen door, maar Pleun is vastbesloten eerst op eigen benen te staan voordat ze zich weer in een relatie stort. Toch kunnen zowel Pleun als Daniël elkaar niet vergeten, maar dan komt er een vorige partner weer in beeld, wat de zaken ingewikkeld maakt.

Saskia’s levendige en vlotte schrijfstijl brengt de personages met veel gevoel en emoties tot leven. Vanaf het begin voel je een band met Pleun en je sluit ook Daniël en zijn vrolijke, ongedwongen Floortje meteen in je hart. Doordat de hoofdpersonen zo fijn en herkenbaar zijn, kun je je makkelijk verplaatsen in het verhaal en vaar je heerlijk mee op De Friese Meren.

Het boek heeft een prachtige, originele en zomerse verhaallijn. Saskia weet vooral diepgang te creëren door het verleden van Daniël. Hij heeft het niet makkelijk gehad en is samen met zijn dochter door een moeilijke tijd gegaan. Dit voegt een extra laag toe aan het verhaal en maakt het nog boeiender.

Al met al is deze feelgoodroman een echte aanrader voor iedereen die van zomerse, hartverwarmende verhalen houdt. Het boek biedt een perfecte mix van romantiek, zelfontdekking en de schoonheid van Friesland; het laat je verlangen naar de zomer.

Titel: Zomer met jou
Auteur: Saskia N.M. Oudshoorn
Uitgever: 

Aantal pagina’s: 302

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.