Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Schijnspel – Lydia Albadoro

Een onverwachte ontknoping.  

Na het verlies van haar partner stort Susans wereld in. Ze verhuist van Nederland naar het zonnige Ibiza, waar ze in een prachtige villa trekt. Maar al snel stuit Susan op een reeks vreemde gebeurtenissen in de Spaanse villawijk waar ze nu woont. De mysterieuze verdwijning van haar buurvrouw Claire zet Susan aan tot een eigen onderzoek. Naarmate ze dieper graaft, ontdekt ze dat haar nieuwe buren een duister geheim verbergen. Gelukkig komt haar vriendin over uit Nederland zodat zij samen deze vreemde situaties kunnen oplossen.

‘Schijnspel’ is een aaneenschakeling van thrillerachtige gebeurtenissen die je op het puntje van je stoel houden. De schrijfstijl van Albadoro is lekker vlot en zij houdt de spanning er goed in. Hierdoor wil je blijven doorlezen om te ontdekken hoe alles precies in elkaar steekt. Het verhaal heeft een stevige vaart en de plotwendingen houden je voortdurend bezig.

Toch gaat het verhaal op een gegeven moment wel een beetje over de top. De opeenstapeling van problemen en intriges begint wat geforceerd te lijken, waardoor het soms moeilijk is om je helemaal in te leven in de situaties waarin Susan terechtkomt. Desondanks is het een aardig geconstrueerde thriller waarbij het allemaal toch weer heel anders zit dan je dacht.

Het einde van het boek is verrassend en zelfs spectaculair te noemen. Ondanks enkele ongeloofwaardige elementen, weet Albadoro de lezer toch te verrassen met een onverwachte ontknoping.

Schijnspel is een thriller die de moeite waard is om te lezen, vooral als je houdt van spannende verhalen met een vlotte schrijfstijl en onverwachte plotwendingen.

Titel: Schijnspel
Auteurs: Lydia Albadoro
Uitgever: Kabook publishing
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.