Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Onder moeders vleugels – Anna Thomas.

Vrolijk vervolg op het leven van de zussen Hochepied de Briquet.  

Net als in deel één biedt dit boek weer een perfecte mix van humor en hilarische situaties, terwijl het vaak ook schrijnend is wat de zussen moeten doorstaan.

De drie zussen Constance, Eloise en Florentine zijn terug naar hun ouderlijk huis “gevlucht” om daar bij te komen van teleurstellende relaties en mislukte banen.

Hoewel de drie dames denken dat moeder nog behoorlijk wat spaargeld heeft en nu wel snel zal gaan hemelen, lijkt het toch allemaal anders te liggen. De prachtige villa blijkt ernstig verwaarloosd en is aan een flinke opknapbeurt toe, maar wie gaat dat betalen?

Thomas heeft een vrolijke en vlotte schrijfstijl waardoor je je direct midden in het keurige Bloemendaal bevindt. De prachtige villawijk, met daarachter soms grote schulden en achterstallig onderhoud, vormt het perfecte decor voor de dames Hochepied de Briquet. De sterke dialogen en hilarische woordspelingen zijn kenmerkend voor deze roman en maken dat je soms hardop moet lachen.

Het verhaal wisselt tussen de perspectieven van de drie zussen, waardoor je Constance, Eloise en Flo nog beter leert kennen. Thomas weet hun karakters in dit deel nog beter uit te diepen en waarheidsgetrouw neer te zetten. Ze zijn alle drie heel verschillend, wat juist zorgt voor een interessante diversiteit in het verhaal.

Ik zou aanraden om met deel één te beginnen, zodat je de personages echt leert kennen. Bovendien is ook dat een vrolijk boek dat je zeker gelezen moet hebben. De schrijfster weet je met haar levendige schrijfstijl en de mix van humor en ontroering helemaal mee te nemen in het leven van de zussen. Een echte aanrader!

Titel: Onder moeders vleugels
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 265

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.