Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zomer in Hotel Happiness – Floortje Sanders

Een hotel vol sprankelende personages.     

Dit verhaal neemt je mee naar het leven in een bruisend hotel midden in Amsterdam. Een plek vol emoties en onverwachte wendingen.

De hoofdpersonages, Lana en Julien, lijken aanvankelijk gelukkig te zijn op hun boerderij in Cruseilles. Echter, wanneer Lana plotseling wordt gevraagd om terug te keren naar Hotel Happiness in Amsterdam, ontstaat er een innerlijke tweestrijd. Hoewel ze stiekem opgelucht is over de mogelijkheid om even weg te zijn en belangrijke beslissingen uit te stellen, blijkt het verleden haar ook daar te achtervolgen.

Eenmaal in Hotel Happiness aangekomen, is Lana blij haar oude vrienden weer terug te zien. Zij schrikt dan ook van het nieuws dat het hotel waarschijnlijk verkocht gaat worden.

Sanders weeft een boeiend verhaal dat je meesleept vanaf de eerste bladzijde. Door haar levendige beschrijvingen zie het leven in het hotel zo aan je voorbij trekken.  Het is niet alleen een verhaal over liefde en verlies, maar ook over moed en veerkracht.

De jonge vrouw Lana maakt in het boek een prachtige groei door. Zij vlucht naar het hotel om keuzes uit te stellen maar weet eenmaal in Amsterdam ook niet goed waar zij nu thuishoort. Je gaat hierdoor ook echt van haar houden.

In deze roman spelen niet alleen Lana en Julien een grote rol, maar word je ook voorgesteld aan een kleurrijke cast van personages die het verhaal echt leuk maken. Patrick, een excentrieke en vrolijke man, voegt een levendige dynamiek toe aan de sfeer van het hotel. Zijn sprankelende persoonlijkheid en humor zorgen voor lichtheid te midden van de meer serieuze thema’s die in het verhaal worden behandeld. Door zijn aanwezigheid wordt de atmosfeer van Hotel Happiness nog warmer en gastvrijer. Ook de vader van Lana en zijn bijzondere vriendin Susan zijn fijne personages die een mooie rol spelen in het geheel.

Daarnaast zijn er de eigenaren van het hotel, de heer en mevrouw Bloem. Hoewel ze ooit de touwtjes goed in handen hadden, wordt mevrouw Bloem langzaam geconfronteerd met  dementie. Dit voegt een hartverscheurende laag toe aan het verhaal, waarbij je getuige bent van de pijnlijke impact die deze ziekte heeft op zowel de persoon zelf als de mensen in het hotel.

Dit betreft trouwens het tweede deel van “Hotel Happiness”. Hoewel dit boek op zichzelf uitstekend te lezen is, raad ik je toch aan om te starten met het eerste deel. Op die manier krijg je een dieper inzicht in Lana’s verleden en begrijp je de keuzes die zij maakt in dit vervolg des te beter.

Titel: Zomer in Hotel Happiness
Auteur: Floortje Sanders

Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.