Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Je bent prachtig – Ann Napolitano

Je bent prachtig!   

In een meeslepend verhaal dat zich uitstrekt over een periode van drie decennia, volg je het verhaal van een jongeman genaamd William Waters, die opgroeit in een omgeving van stilte en verwaarlozing door zijn ouders, die gekweld worden door een tragedie. Zijn eenzaamheid wordt verzacht door zijn talent in basketbal, wat hem een studiebeurs oplevert en hem naar Chicago brengt. Daar ontmoet hij Julia Padavano, een levendige persoonlijkheid die zijn tegenpool lijkt te zijn. Haar familie, bestaande uit de zussen: Sylvie, Emeline, en Cecelia, ervaart William als een warm bad vol liefde.

Het is prachtig om te lezen hoe de stille William opgenomen wordt in het chaotische gezin van de vier zussen die onafscheidelijk zijn. De vrouwen zijn zo verschillend maar hun band is oersterk. Het verhaal onthult ook geleidelijk de complexe verhoudingen tussen de zussen Padavano. De interacties tussen de personages worden subtiel uitgewerkt, waardoor ze levensecht en meeslepend worden. Sylvie steelt de show met haar innemende persoonlijkheid, terwijl William’s stille kracht en behoefte aan genegenheid mij echt konden ontroeren.

Vader Charlie is, ondanks zijn vroege dood, ook op een bijzondere manier aanwezig in het verhaal. Hij heeft de zussen allemaal “echt” gezien en bemind om wie zij waren. Als een van de meisjes in zijn gezichtsveld kwam, had hij hen altijd het zelfde gezegd: wat ben jij toch prachtig!

De dialogen zijn scherp en dragen bij aan de diepgang van de personages. De twee oudste zussen worden het meeste uitgewerkt maar ook de jongere zussen leer je op een mooie manier beter kennen. Er is veel aandacht besteed aan de bijzondere band tussen de vier zussen.

Met een lach en een traan heb ik het boek uiteindelijk dicht geslagen.

In één woord: PRACHTIG.

Titel: Je bent prachtig
Auteur: Ann Napolitano
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 480

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.