Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Eens in je leven – Marijke Vos

Originele zomerse feelgood.

Holly heeft een baan als docent beeldende vorming en eigenlijk is dat helemaal niet echt haar ding. Ze is net als haar vader erg creatief, maar de wilde jaren zijn voorbij en het is tijd voor stabiliteit. Ze is sinds een halfjaar gelukkig in de liefde met de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde.  John vraagt haar na 5 maanden al ten huwelijk en zij stemt uiteraard toe. Maar als zij bij de  trouwambtenaar zitten, wacht hen een schokkende verrassing. Holly blijkt al 10 jaar getrouwd te zijn. In een gekke bui is ze ooit door Elvis in Las Vegas getrouwd met een jeugdliefde. Dit moet zo snel mogelijk ongedaan worden gemaakt. Maar waar vindt zij haar jeugdliefde terug?

Al bij de eerste pagina van dit originele boek zit je in het verhaal en dat blijft zo tot het prachtige einde. Het idee dat je al 10 jaar getrouwd blijkt te zijn en naar je ex terug moet om dit ongedaan te maken is erg leuk gevonden.

Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm van uit het perspectief van Holly waardoor je al snel een band krijgt met haar. Naast Holly zijn er meer leuke karakters die Auteur Marijke stuk voor stuk goed weet uit te werken. De twee prima mannen in Holly’s leven, maar ook de ouders van Holly en van John zijn een geweldige toevoeging aan het hele verhaal.

Het is een vrolijk boek en de subtiele humor die door het hele boek heen sijpelt, vooral in de passages over Holly’s bijzondere ouders. Ik vind het erg vermakelijk.

Holly is uiteindelijk ouder geworden maar blijft de wijze raad van haar ouders nodig hebben. Soms is het nodig om los te laten maar soms moet je juist vasthouden wat je hebt. Uiteindelijk krijgt zij ook inzicht in haar eigen functioneren en daardoor kunnen er mooie dingen gebeuren.

Marijke heeft echt een warme feelgood geschreven en niet alleen doordat het voor een deel in Las Vegas en Miami afspeelt maar ook op het zonnige Nederlandse strand. Als er dan ook nog mooie karakters in voorkomen is het verhaal compleet en kun je alleen maar genieten.

Titel: Eens in je leven
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.