Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Zie me – Rian Sevenhuisen

Laatste deel van een fijne vierluik over Lifestylemagazine “Rebelle”

Eva Luna is een ontzettend populaire  influencer die overal herkend wordt en eigenlijk hierdoor heel eenzaam is. Haar familie begrijpt haar niet goed en ook het fijne contact met haar zus is verwaterd. Elke ochtend kan zij anoniem zijn als zij voor acht uur ’s morgens koffie gaat drinken in Cafe Ally’s waar niemand haar stoort. Terwijl ze daar rustig aan haar latte nipt ziet zij daar een man in het appartement er tegenover uit het raam kijken en zijn koffie drinken. Dit wordt een soort dagelijks terugkerende ontmoeting en Eva wil graag meer contact met hem. Door middel van kleine verhaaltjes in een boek maken zij steeds meer contact met elkaar.

Dit boek belicht opnieuw het verhaal vanuit twee verschillende perspectieven: dat van Eva, de influencer, en Jeroen, de mysterieuze man aan de overkant. De afwisseling tussen hoofdstukken zorgt ervoor dat je moeiteloos in het verhaal blijft. De lezer beleeft als het ware dezelfde gebeurtenissen door de ogen van twee verschillende personages, waardoor een geloofwaardig inzicht ontstaat in hun gevoelens en gedachten.

Rian hanteert een heerlijke schrijfstijl die gemakkelijk wegleest. Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingetrokken en blijft het genieten tot aan het einde.

Hoewel ik dit laatste deel van de serie wat minder mee voelde met de personages en het ook minder achtergronddrama bood dan de andere delen, leek er hierdoor minder diepgang te zijn in de karakters.

Ondanks dat de boeken afzonderlijk goed te lezen zijn, is het toch het fijnste om alle vier de boeken achter elkaar te lezen. Op die manier krijg je een completer beeld van het wel en wee binnen Lifestylemagazine ‘Rebelle’ en van de mensen in hun directe omgeving.

Titel: Zie me
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.