Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De Affaire – Yvonne Doorduyn

Doordachte politieke thriller. 

Deze spannende politieke thriller begint al gelijk met een sterke proloog waarbij je interesse direct gewekt wordt.

Daarna neemt de schrijfster je mee met Jacky Leeghwater die een correspondent is van de Volkskrant in Brussel. Maandelijks reist zij af naar Straatsburg waar de politiek zich afspeelt en zij verslag moet doen. Behalve politiek is er ook tijd voor Jacky om zich te amuseren. Zij ontmoet daar Didier, de populaire politiek leider van de Groenen in het Europees Parlement. Al snel krijgt zij een affaire met hem. Maar is hij wel te vertrouwen? Er spelen angstaanjagende zaken en zij raakt steeds meer betrokken bij alles.

Door de kleine hoofdstukken en de vlotte pen lees dit verhaal makkelijk weg. Voor je het weet zit je diep in de Affaire en voel je de angst van Jacky mee. Zij wordt gewaarschuwd door haar ex-man maar toch wil zij op haar eigen intuïtie vertrouwen. De schrijfster neemt echt de tijd om Jacky en haar gedachten goed uit te werken. In begrijpelijke taal kom je ook steeds dieper in het politieke dilemma te zitten.

Het boek behandelt zowel politieke vraagstukken als persoonlijke avonturen. De afwisseling hierin maakt het verhaal dan ook interessant om te lezen. Yvonne weet een mooi en onverwachts einde te maken aan deze doordachte politieke thriller.

Je kunt goed merken dat Yvonne bekend is met deze wereld en schrijft vanuit ervaring. Dat maakt het nog prettiger om te lezen. Het zou allemaal zo echt gebeurd kunnen zijn.

Titel: De affaire
Auteur: Yvonne Doorduyn
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 336

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.