Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Ze komt te dichtbij – Kitty Huiberts

“Hallo vrijdag, ik ben zaterdag” 

Hoewel het een kleine thriller is, zit het vol spannende verrassingen. Het verhaal grijpt je vanaf de allereerste bladzijde en is zeer goed geconstrueerd.

Charlotte is getrouwd met Frank en ze hebben drie kinderen. Voor het oog hebben ze het prima samen, maar Frank zoekt zijn geluk helaas iets te vaak buiten de deur. Op vrijdag en zaterdag gaat hij met vrienden uit of gaat hij sporten maar ondertussen spreekt hij af met Lieke of met Sara.

Op een dag staan de beide dames bij Charlotte op de stoep en Charlotte krijgt de schrik van haar leven. De dames bieden aan haar te helpen. Maar wil zij dat wel? Wil Charlotte rust in haar gezin of toch wraak op Frank?

De schrijfster weet de planning prima op te bouwen in deze novelle. Je leest het verhaal vanuit Charlotte maar ook vanuit Sara. Beiden houden ze van Frank maar voelen zich ook gedupeerd.

Wat mij vooral aansprak, is hoe soepel het verhaal leest. Dankzij de korte hoofdstukken is het verleidelijk om “nog even snel een hoofdstuk” te lezen, wat vaak resulteert in meer omdat je simpelweg wilt weten hoe het verder gaat.

Het boek begint met een auto-ongeluk en daarna gaan we 6 weken terug in de tijd. Langzaam komen we per hoofdstuk dichterbij de ontknoping. Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven verteld wordt, beleef je het op verschillende manieren en met verschillende emoties.

De toch nog onverwachte wendingen houden je op het puntje van je stoel en maken het zeker een aanrader om te lezen.

Titel: Ze komt te dichtbij
Auteurs: Kitty Huiberts
Uitgever: De Verhalenfabriek

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.