Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Wenskind – Gaby Rasters

Een meeslepend verhaal dat je vanaf het begin grijpt en je gedurende de eerste dagen niet meer loslaat.

Dit boek gaat over “verwachting” in de ruimste zin van het woord. Het verwachten van een kindje maar ook soms teleurstelling, zoals Gaby in het boek zo mooi schrijft: “iedereen heeft zijn eigen verloren verwachtingen”.

We lopen in dit boek met drie bijzondere personages mee. Chelsea die al op hele jonge leeftijd zwanger raakt en daar eigenlijk nog helemaal niet aan toe is. Zij kan dit kind eigenlijk niet zelf opvoeden

Nicole die getrouwd is met Sjoerd en na een intensief proces zwanger raakt. Zij deelt dit hele proces op haar socials en is dol blij dat het gelukt is. Maar is een kind hebben ook altijd wel zo mooi als er verteld wordt?

Als derde volgen we Charlotte en Jasper. Zij dachten eerst nog aan een leven samen maar zijn dan toch ontzettend blij als Charlotte zwanger blijkt te zijn. Nu kan hun leven als echt gezin eindelijk beginnen.

Op een prachtige manier weet Gaby deze drie levens met elkaar te verweven en ervaar je ook dat zwanger worden en een kind krijgen niet altijd vanzelfsprekend is. Doordat de hoofdstukken steeds uit één van de drie personages geschreven wordt, leer je Charlotte, Nicole en Chelsea steeds beter kennen en word je meegenomen in een diep emotioneel verhaal.

Eigenlijk is dit veel meer dan een feelgood boek. De schrijfster weet er echt een emotioneel en intens verhaal van te maken waarbij je het maar moeilijk droog kunt houden. Zij heeft het gedurfd om pittige thema’s bespreekbaar te maken in haar bijzondere roman.

Het is een hartverwarmend, realistisch verhaal vol liefde maar ook teleurstelling en verdriet. Een echte aanrader voor iedereen die houdt van een prachtig geschreven rauw een eerlijk verhaal. Het zal je zeker raken en je zult het niet snel vergeten.

Titel: Wenskind
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.