Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De verloren jongen – Chantal van Mierlo

Een heftige thriller waar je even van moet bijkomen.

Deze thriller neemt je mee in het leven van Julia Menken. Zij  is gedragsdeskundige bij de politie in Zoetermeer waar zij zich bezig houdt met cold cases. Dan wordt zij gevraagd om naar Arnhem te komen. Daar is een verminkt lichaam van een jonge jongen gevonden.  Zij moet een profiel van de dader gaan maken. Langzaam rolt zij steeds meer in het onderzoek. Hierdoor raakt haar gezin een beetje te veel op de achtergrond.

In dit eerste deel van de “Julia Menken” serie leer je de vrouw Julia goed kennen. Je ziet haar niet alleen heel ambitieus presteren op haar werk maar ook worstelen met het moederschap en in haar relatie. Zo krijg je een mooi compleet beeld en zie je dat de schrijfster echt het karakter goed vormgeeft.

Stapsgewijs wordt je meegenomen in het moordonderzoek en in de gedachten en ideeën van Julia. Zo ontvouwt zich langzaam wat er gebeurd zou kunnen zijn. Haar collega’s staan niet achter haar theorie en zij moet echt haar best doen hen te overtuigen. Ondertussen blijft het helaas niet bij die ene moord.

Voor fervente liefhebbers van heftige thrillers is dit absoluut een aanbeveling waard. Chantal heeft een vlotte schrijfstijl en de hoofdstukken zijn kort gehouden wat lekker doorleest. De spanning blijft gedurende het verloop van het verhaal constant voelbaar. Soms waren de details van de moorden best heftig.

Behalve het moordonderzoek speelt het privéleven van Julia een hele grote rol in dit verhaal. Dat vond ik een hele mooie meerwaarde in deze thriller.

Aan het eind van het boek kom je ineens in een rollercoaster en lijkt alles mis te gaan. Ik had het echt niet aan zien komen en heb nadat ik het boek dichtsloeg nog even moeten bijkomen.

Titel: De verloren jongen
Auteurs: Chantal van Mierlo
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 376

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.