Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Zand in mijn ogen – Jacqueline van Zwieteren

Liefde en vergeving

Als ik één boek zou mogen promoten dan zou ik dit boek willen voordragen. Wat een prachtige familiegeschiedenis. Ik heb er echt van genoten. Hoewel het verhaal best heftig is, weet Jacqueline het op een bijzonder mooie manier op papier te zetten.

De geschiedenis begint in 1912 wanneer Jaap geboren wordt in een groot gezin in Den Haag. Hij heeft het daar fijn totdat er op een dag een vreselijke drama gebeurt op het strand. Daarna gaat hij samen met zijn broer naar een Haags gesticht. Hij wordt daar de speciale “aandachtspupil” van pater Postma en dat tekent zijn hele leven.

Dan gaat het verhaal door met Pippa. Zij is in 1913 geboren in Wenen. Op jonge leeftijd wordt zij op transport gezet naar Nederland en komt daar bij liefdevolle Haagse logeerouders.

In de Crisisjaren ontmoeten Pippa en Jaap elkaar, worden verliefd en trouwen zij. Er komen kinderen en er ontstaan geheimen voor elkaar. Kunnen zij ondanks die geheimen nog gelukkig blijven met elkaar?

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit de twee hoofdpersonen Jaap en Pippa. De belevingswereld wordt op een prachtige manier uitgewerkt van beiden. De worsteling met hun verleden. Die liefde en ook de haat voor elkaar. Doordat zij beiden getraumatiseerd zijn in hun jeugd lijkt praten niet te lukken en staan zij vaak ver van elkaar af. Gelukkig is daar dan toch de vergeving en de liefde die hen samen houdt.

Dat Jacqueline zich heeft laten inspireren door de levensverhalen van haar grootouders maakt dit boek nog intenser en mooier op te lezen.  

Titel: Zand in mijn ogen
Auteur: Jacqueline van Zwieteren
Uitgever: Pumbo.nl
Aantal pagina’s: 280

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.