Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Woede – Tamara Geraeds

Ze dachten dat hij dood was.

Als Myrna door de supermarkt loopt ziet zij ineens haar zoon Robin lopen. Hij is al een aantal jaar vermist en ineens lijkt hij weer terug in haar leven. Helaas is dit al een aantal maal gebeurd en steeds is het toch een jongen die op hem lijkt. Vader Koen mist zijn zoon ook, maar kan de obsessie van zijn vrouw bijna niet aan.

Dan op een dag belt Myrna haar man dat Robin nu echt op de stoep staat. Bij thuiskomst lijkt het inderdaad hun zoon te zijn. Hij is er slecht aan toe, maar Myrna ontfermt zich helemaal over hem. Toch lijken er vreemde dingen te gebeuren om het gezin heen. Natuurlijk is Robin veranderd door de gevangenschap, maar het lijkt er op dat hij toch iets verbergt.

Ook bij vader Koen zijn vreemde dingen aan de hand. Hij draagt ook geheimen met zich mee. Langzaam wordt ook zijn verlezen ontrafeld.

Tamara heeft een vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken maken dat je het boek razendsnel uit leest.

Het verhaal wordt verteld van uit de drie personages Myrna, Koen en Robin. Langzaam bouwt de spanning zich steeds meer op. 

Myrna is ontzettend gelukkig dat haar zoon weer thuis is en wil hem alleen maar omringen met liefde.

Koen heeft op zijn werk problemen maar ook in het verleden zijn er vreselijke dingen gebeurd die hem heeft gemaakt zoals hij nu is. Langzaam leer je ook zijn verleden kennen door de flashback hoofdstukken.

Robin is thuisgekomen maar wat is er de afgelopen jaren gebeurd? Dat verhaal is verweven door het hele boek heen.

Uiteindelijk komen alle perspectieven bij elkaar en komt het tot een bijzondere ontknoping.

Ik had al een beetje vermoeden dat het zo zou eindigen, maar het is fantastisch goed geschreven. Tot het allerlaatste moment blijft die spanning er in zitten en wil je weten wat er nu precies gebeurd is.

De titel van dit boek is heel goed gekozen. Bijna alle personages hebben te maken met “woede” in hun leven.  Deze psychologische thriller is een echte aanrader!

Titel: Woede
Auteur: Tamara Geraeds
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.