Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Kalverliefde – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Liefde voor de camera’s

Floor heeft het prima naar haar zin in het Brabantse dorpje waar ze is opgegroeid: ze werkt met plezier bij de bakkerij, drinkt wijntjes met haar beste vriendin Lis en droomt over collega Toby.

Maar dan krijgt zij een brief van een datingprogramma dat zij is geselecteerd om mee te doen. Haar vriendin blijkt haar opgegeven te hebben omdat zij nu eindelijk is los moet komen van haar droombeeld over Toby.  Wil Floor deze uitdaging aan gaan? De setting is leuk, want zij komt van een boerderij en het thema van de show is ook “werken op een boerderij”. 

Tijdens het leuk uitgewerkte verhaal met in de hoofdrol Floor krijg je vooral inzicht in wie zij is en hoe zij de wereld om haar heen ervaart. Ze mist haar ouders die verhuisd zijn uit de boerderij waar zij opgegroeid is. Ze is nog steeds verliefd op de zoon van de bakker waar zij werkt. Haar vriendin Lis laat haar ook een beetje vallen. Alles is wat teleurstellend en daarom besluit zij mee te doen met het studio Holland datingspel “Kalverliefde”. 

Zodra Floor gaat deelnemen aan het programma krijgt het verhaal meer vaart en wordt het leuker. Meer humor en spanningen. En dan komt ook de liefde. Die trouwens toch anders blijkt te verlopen dan je zou verwachten bij een datingprogramma.

Het verhaal heeft een originele insteek. Ik ben dan ook nieuwsgierig geworden naar deel twee en drie van deze trilogie.

 

Titel: Kalverliefde
Auteur: Yvonne van den Nieuwenhuizen
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 212

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.