Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Los geslagen – Saskia M.N. Oudshoorn

Dat het gras niet altijd groener is bij de buren bewijst deze fantastische thriller nog maar eens. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten en kon niet stoppen met lezen.

Annemie verhuist samen met haar man Frederik en haar zieke vader, die zij in huis heeft genomen, naar een prachtige villa in de bossen. Het is een nieuw project  van 4 nieuwe villa waarbij  het de bedoeling is dat de bewoners voor elkaar zorgen en op elkaar toezien. Annemie is niet echt blij met deze stap maar gaat toch in op de wens van haar man die dit erg graag wil.

De joviale buurman heeft een huis op Ibiza en nodigt alle bewoners van de villa’s uit om een weekje mee te gaan naar zijn zomerhuis. Daar lopen een aantal zaken flink uit te hand.  Annemie vindt het daar afschuwelijk tot zij steeds meer oog krijgt voor de knappe buurjongen Mees die ook mee is. Zij trekken dan ook steeds meer met elkaar op. Maar of dat nou zo verstandig is?

Vanaf de proloog word je dit boek ingezogen. Daarna volgen er een aantal hoofdstukken die zich in het heden afspelen en waardoor je een beeld krijgt van wat er in de proloog gebeurd zou moeten zijn. Waarom is de vader van Annemie overleden? 

Hierna neemt het verhaal je mee in het verleden. Tussen de hoofdstukken door lees je af en toe stukjes schuin gedrukt. Dit is uit het perspectief van de dader.

Saskia heeft een fantastische schrijfstijl. Ze houdt de spanning goed vast en omschrijft de personages heel beeldend. Door de oplopende spanning blijf je als lezer ook nieuwsgierig en geboeid. Door de verschillende “foute personages” wil je gewoon weten waar dit heen gaat. Ook aan de verbeelding wordt niets overgelaten de scenes verschijnen als vanzelf op je netvlies.

Saskia, ik wil graag meer boeken van jou hand lezen, want deze psychologische thriller was echt een topper!

Titel: Los geslagen
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.