Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Wie schrijft die blijft – Tamara Haagmans

Een warme feelgood mooie diepgang.

Caro is een succesvolle schrijfster alleen weet niemand dit. Zij heeft dit altijd goed verborgen gehouden en schrijft geweldige goede romans onder de pseudoniem Sophie van Assem. Door haar verleden heeft Caro echt geen behoefte om ooit bekend te worden. Maar haar uitgever denk hier anders over en wil dat de ware schrijfster een gezicht krijgt.  Gelukkig bedenkt haar vader een geweldig idee waardoor iedereen tevreden kan zijn.

Naast het heftige verhaal  van Caro maken wij ook kennis met haar vader waarmee zij een idyllisch Boetiekhotel runt. Samen zorgen ze er voor dat alle gasten een warm welkom krijgen en genieten van hun vakantie.

Tamara heeft de personages in dit boek prachtig tot leven gebracht en de tijd genomen om ze uit te diepen. Alles voelt heel herkenbaar aan. Je voelt de afwijzing en de onzekerheid van Caro en ook haar verleden wordt langzaam ontvouwt. Hierdoor had ik soms tranen in mijn ogen.

Net als in haar andere romans is de opbouw en schrijfstijl van dit boek goed doordacht. Zij heeft de tijd genomen om het verhaal prachtig neer te zetten. Tamara slaagt erin diepgang in het verhaal te brengen door heftige gebeurtenissen in het verleden van Caro door het verhaal van het heden te weven. Het is mooi om te lezen dat Caro op haar eigen manier sterker tevoorschijn komt en zich realiseert wie en wat werkelijk belangrijk is in het leven.

Een prachtig verhaal met diepgang en veel liefde geschreven.

Titel: Wie schrijft die blijft.
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 256

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.