Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Geknipt voor elkaar – Mienke Fijen

Vrolijk verhaal over trendy kappers in Maastricht.

Na nog een teleurstellende dag bij de kapsalon van autoritaire werkgever Jules besluiten Lara en Boyd een eigen kapsalon op te zetten in een trendy stukje Maastricht. De lokatie die zij vinden is perfect en de straat vol enthousiaste jonge ondernemers. Zo ook de introverte fietsenmaker Thijs. Langzaam leren Lara en Thijs elkaar beter kennen en komen voor een flinke uitdaging te staan.

Dit boek heeft een vlotte opbouw en voor je het weet zit je midden in een vrolijke verhaal over twee trendy kappers midden in Maastricht. Mienke weet op  levendige wijze de personages tot leven te wekken en  hierdoor voel je als lezer al snel empathie met de onzekere Thijs en de hartelijke Lara. Ook de excentrieke en vrolijke vriend Boyd, voegt een levendige dynamiek toe aan de sfeer in het boek.

Zowel Thijs als Mick ( de broer van Lara ) maken een bijzondere groei door in het verhaal. Zij leren steeds meer te vertrouwen en te geloven dat niet alles slecht is in het leven.

Hoewel dit boek vrij luchtig begint, kom je al gauw in een boeiend, diepgaand en ingrijpend verhaal terecht. Gelukkig lezen we naast de wat zwaardere  onderwerpen ook volop over liefde. Liefde tussen vrienden, maar ook die tussen familie en verliefden. Het is en prachtig verhaal over doorzetten, nieuwe kansen, vergeving en vertrouwen in het leven.

Een hartverwarmend feelgood verhaal dat je zeker moet gaan lezen.

Titel: Geknipt voor elkaar
Auteur: Mienke Feijen
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.