Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Wie adverteert een moord – Agatha Christie

Opnieuw weet Miss Marple een raadselachtige zaak op te lossen in een echte Engelse setting.  

De schrijfstijl van Christie is nog steeds helder en vol van grappige bewoordingen. Ik kan daar enorm van genieten. Haar boeken blijven uniek en tijdloos. Met de verschillende verhaallijnen weet zij geleidelijk aan het geheim te onthullen door steeds weer nieuwe aanwijzingen te geven en je toch weer op een dwaalspoor te brengen.

Het verhaal opent met een intrigerende aankondiging: een advertentie in de krant voor een moord. Vanaf dat moment is het dorp in rep en roer en nieuwsgierig naar het huis waarover deze aankondiging gaat. Diverse personages worden in korte tijd voorgesteld en ontmoeten elkaar bij Miss Blacklock in haar huis Little Paddocks.

Hierna wordt je meegesleept in een geraffineerde plot vol onverwachte wendingen en verrassende onthullingen. Christie weeft een web van verdachten en mogelijke motieven, waarbij elk personage verdacht lijkt en niemand is wat hij of zij lijkt te zijn. De personages zijn levendig en leuk beschreven, elk met hun eigen geheimen en verborgen agenda’s.

De schrijfster gebruikt vaak kleurrijke een bijzondere types van aristocraten tot gewone vriendinnen. Ook in dit boek zijn de verdachten weer divers en typerende karakters.

Opnieuw weet Christie de spanning op te bouwen en mij op het verkeerde been te zetten. Met een prachtig plot is ook dit boek van Agatha weer een echt Engels feestje om te lezen.

Titel: Wie adverteert een moord
Auteur: Agatha Christie
Uitgever: Rainbow
Aantal pagina’s  228

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.