Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De Gast – B. A. Paris

Wat een geweldig plot!   

Toen Iris en Gabriel terugkwamen van hun vakantie, waren ze echt niet voorbereid op wat hen te wachten stond. Daar stond Laure, een goede vriendin van hen beiden, gewoon in hun huis. En niet zomaar aanwezig – nee, ze had zich geïnstalleerd alsof het haar eigen stekkie was! Ze sliep in hun bed, paradeerde rond in Iris’ kleren, en had zelfs het lef gehad om het hele interieur om te gooien.

Het bleek dat Laure haar echtgenoot Pierre de rug had toegekeerd nadat hij had opgebiecht dat hij een affaire had. Natuurlijk wilden Iris en Gabriel er voor haar zijn, maar Laure begon zich steeds vreemder te gedragen. Haar aanwezigheid bracht behoorlijk wat spanning met zich mee, en oude geheimen begonnen langzaam maar zeker naar boven te borrelen. En toen was daar het moment waarop alles tot een climax kwam…

Wederom heeft Paris een verrassend boek weten te schrijven. Hoewel het niet vreselijk spannend is en je dus niet op het puntje van je stoel zit, intrigeert het verhaal enorm en moet je blijven doorlezen. Door de korte hoofdstukken en het raadselachtige gedrag van de hoofdpersonages lukt dit dan ook prima.

Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit Iris. Zij heeft het niet alleen moeilijk met haar vriendin die zich zo pontificaal in haar leven heeft geweven, maar ook met haar man Gabriel die zelf ook een persoonlijke crisis doormaakt. Hij is getuigen geweest van een sterfgeval van een jonge jongen en hier heeft hij veel moeite mee.

Toen ik dit boek voor het eerst begon te lezen, moet ik eerlijk bekennen dat ik wat moeite had met het bijhouden van alle verschillende karakters. Er zijn niet zoveel personages, maar er zijn drie stellen die aan bod komen. Twee van de echtparen, Iris & Gabriel, en Laure & Pierre zijn de twee belangrijkste koppels. Dan hebben we de nieuwe buren die naar het dorp zijn verhuisd, Esme en Hugh met de tuinman Joseph. Als je even flink doorleest wordt het een duidelijker plaatje.

In het begin was ik niet helemaal zeker welke kant dit verhaal opging, het nam zeker een paar verrassende wendingen! De epiloog vond ik erg goed en had ik totaal niet zien aankomen!

Titel: De Gast
Auteur: B.A. Paris
Uitgever: Amboanthos uitgeverij
Aantal pagina’s: 368

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.