Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

De moord in het hertenkamp – Liesbeth van Kempen

Een goed begin van de serie: Moorden in het noorden! 

Wanneer Dorien het gesloten schuurtje van haar net overleden man openbreekt, ontdekt zij daar een tas gevuld met een miljoen euro! Ze voelt een mengeling van opwinding en verwarring. Wat moet ze met deze plotselinge rijkdom?

Vol adrenaline organiseert ze halsoverkop een extra prosecco-avond met haar beste vriendinnen Fleur en Annemiek. Dorien wil dit vreugdevolle moment met hen delen.  Haar vriendinnen zijn echter minder enthousiast. Zij raden haar aan naar de politie te gaan. Maar Dorien is daar stellig op tegen. Ze ziet het als een soort nalatenschap van haar overleden man Herman, en wil het geld niet zomaar opgeven.

De volgende ochtend vertrekt Fleur vroeg op vakantie met haar camper. Nog niet uit het dorp doet ze een bizarre ontdekking: een dode man ligt in het hertenkamp! Wat moet zij doen? Als Dorien dan ook verschijnt met de tas vol geld en roept dat zij samen moeten vluchten is het drama kompleet.

Het eerste hoofdstuk begint al gelijk met een hilarische conversatie tussen de drie vriendinnen. Hierdoor ontdek je gelijk de verschillende karakters in dit verhaal.

Nadat er een moord gepleegd wordt in het Hertenkamp komen de drie dames in een rollercoaster van spannende en gekke gebeurtenissen terecht. Een verhaal vol humor en ook de nodige opwinding leest als een trein.

De schrijfster weet de personages zo leuk neer te zetten. Dorien de rouwdouwer die een grote mond heeft en nadat zij zoveel geld gevonden heeft, eindelijk wil gaan leven. De keurige Annemieke die uit het Gooi komt en nu in een prachtig huis woont. Zij wil geen problemen en adviseert steeds de politie in te schakelen. En dan de laatste vriendin Fleur. Zij wil graag de harmonie behouden maar is ook een flinke meid die tegen een stootje kan. De dames gaan elkaar steeds minder vertrouwen maar komen toch elke keer weer bij elkaar om Doriens problemen op te lossen.

Aangezien dit het eerste deel is van  “Moorden in het noorden” ben ik erg benieuwd naar deel twee. Zullen daar dezelfde dames opnieuw een hoofdrol spelen? En in welke bizarre situaties zullen zij nu weer verzeild raken? Ik kijk er in ieder geval zeker naar uit.

Titel: De moord in het hertenkamp
Auteur: Liesbeth van Kempen
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s  141

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.