Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Weg van ooit – Anne May

Hartstocht deel 1.  

Nadat de vader van Guusje overleden is verdrinkt zij bijna in verdriet. Hoewel het tijd wordt om volwassen te worden ( en wat minder onhandig ) wil zij eerst nog met haar beste vriend Mees een roodtrip maken door Italië. Samen in een oude kever reizen zij Europa door.

Dit verhaal wordt verteld van uit twee verschillende perspectieven. Die van Guusje en die van Mees. Ook wordt er regelmatig teruggegrepen op verhalen vanuit het verleden van beide personages.

Het boek is gevuld met prachtige dialogen en geeft je een kijkje in de gedachtenwereld van beide personages.

De dialogen tussen de twee personages zijn zonder twijfel het hoogtepunt van dit boek. De gesprekken zijn realistisch en levendig geschreven, waardoor je echt het gevoel hebt dat je erbij bent. 

Daarnaast wordt de emoties van beide personages goed weergegeven. Je krijgt inzicht in hun dromen, angsten en twijfels, wat het boek een extra laag en mooie diepgang geeft. Je krijgt echt het gevoel dat je Guusje en Mees leert kennen en dat je betrokken raakt bij hun verhaal.

Beiden hebben ze een enorme liefde voor hun vader en missen de man die hij ooit was. 

Er blijft ook veel onuitgesproken in dit boek zoals de aantrekkingskracht die zij op elkaar hebben. 

Al met al is dit verhaal een prachtig geschreven boek dat je meeneemt op een reis vol emotie en ontdekkingen. De dialogen zijn levendig en de gedachten van de personages worden goed weergegeven. Het boek is een aanrader voor iedereen die houdt van een goed geschreven verhaal met diepgang.


Titel: Weg van ooit.
Auteur: Anne May
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.