Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Het zal nooit meer kaviaar zijn – Marja West en Anna Bontekoe.

Een smakelijke thriller.

Het zal nooit meer kaviaar zijn is letterlijk en figuurlijk een “heerlijk” boek om te lezen.  

Je proeft niet alleen de spanning maar ook het heerlijke eten wat door de hoofdstukken heen gevlochten zit, ruik en smaak je. Als echte bourgondiër was dit dus een boek voor mij. 

Het verhaal begint al gelijk met een spannende proloog op een maffia bruiloft.

Daarna ontmoeten wij de oudere Sofia in een hospice die haar verhaal zal vertelt aan Evi, een journaliste van een plaatselijk krantje. En wat voor een verhaal!

Sofia werkt , wanneer zij nog jong is, bij een bank in New York waar op een dag een klant bewusteloos valt tijdens het openen van zijn bankkluisje. Sofia neemt een gevaarlijke beslissing en rolt hierdoor in de handen van een maffiabaas. Zij gaat daar werken als kok en hoopt met haar heerlijke Italiaanse gerechten wat geheimen te ontfutselen. Maar dat is moeilijker dan gedacht.

Het boek, met als extra de 18 heerlijke recepten achterin, is al bijzonder om te zien. Het is net een ander formaat dan een normaal boek en heeft een jaren 70 uitstraling. 

De schrijfstijl is bijzonder plezierig en smaakvol. Boven elk hoofdstuk staat al het gerecht dat in dit hoofdstuk bereid gaat worden. Daarbij is er natuurlijk ook een enorme dosis spanning waarbij je steeds maar blijft door lezen. Zal Sofia achter de geheimen van de maffia komen of zal zij gesnapt worden?

Ik vond de personages heel goed beschreven. Sofia als jonge meid in die prachtige keuken, maar ook als oudere vrouw in het hospice waarbij zij voor de keuze staat om haar verhaal te vertellen of mee te nemen in haar graf. Het personage van de maffiabaas “Big Paul” die vreselijk geniet van het heerlijke eten dat Sofia voor hem bereid. Alles is zo beeldend beschreven dat je bijna bij hen aan tafel zit.

Wat leuk dat de schrijfsters ook een stukje achtergrond informatie over New York beschrijven achter in het boek. Ze hebben zich duidelijk verdiept in deze materie.

Als je van heerlijk Italiaans eten houdt en spannende maffia intriges dan mag dit boek niet op jou leeslijst ontbreken. 

Titel: Het zal nooit meer kaviaar zijn.
Auteurs: Marja West en Anna Bontekoe
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 275

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.