Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Een feelgood kerstboek waar je blij van wordt.

Dit boek is een echte aanrader voor deze kersttijd. Je wordt er niet alleen ontzettend blij van maar het dompelt je ook volledig onder in de betoverende sfeer van Kerstmis.

Al jaren vliegen de goede vrienden Molly en Andrew met kerst naar hun families in Ierland. Je zou het een traditie kunnen noemen. Maar dit jaar dreigt alles mis te gaan. Door een gigantische sneeuwstorm gaat hun vlucht niet en zijn ze gedwongen om in Chicago te blijven. Maar Molly vindt het echt heel erg dat Andrew, die dol is op de kerst, niet naar huis kan. Dus zij probeert een oplossing te verzinnen. Door allerlei combinaties van vliegtuigen, boten, treinen en taxi’s te nemen moet het toch lukken om Andrew op tijd aan het kerstdiner te krijgen.

Deze schrijfster weet precies hoe zij een Friends to lovers verhaal moet schrijven. Het is een vlot en warm geschreven boek vol humor en mooie dialogen. De karakters worden prachtig uitgewerkt en je kunt niet anders dan van de hoofdpersonages Molly en Andrew gaan houden.

Al tien jaar lang reizen zij samen naar Ierland en vertellen zij elkaar lief en leed. Hierdoor krijg je langzaam een steeds beter en completer beeld van hun leven.

Je ziet hun vriendschap groeien voelt de spanning die steeds groter wordt tussen beiden.

Door de kleine inkijkjes in het verleden lees je over de verschillende vluchten die zij samen maken, de gekke cadeautjes die zij voor elkaar kopen en de vriendschap die steeds dieper wordt.

Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een origineel kerstverhaal met humor en heel veel liefde.

Titel: Wat ik wil voor kerst
Auteur: Catherine Walsh
Uitgever: AWBruna

Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.