Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Nachttrein naar Marrakesh van Dinah Jeffries.

Spannend avontuur in het geurige Marokko.  

Dit is het derde deel van de prachtige “dochters van de Dordogne” trilogie van Dinah Jefferies.

In dit laatste deel maken we kennis met Vicky Baudin. Zij wil even weg van haar eigen leven en vertrekt met de nachttrein naar Marrakesh om daar haar mysterieuze oma te leren kennen. Zij heeft oma Clemence nog nooit ontmoet, maar wel veel over haar gehoord. Oma heeft heel lang geleden haar eigen zoon afgestaan en is daarna spoorloos verdwenen.

Clemence zit echter niet op haar kleindochter te wachten want zij wil het verleden graag vergeten. Maar als Vicky samen met haar nicht Bea in Marrakesh een ongeluk krijgen en Bea verdwijnt, moet zij wel de helpende hand bieden. Kan Clemence zorgen dat Vicky veilig blijft en dat haar grote geheim niet uitkomt?

Het verhaal wordt verteld vanuit de perspectieven van Vicky en Clemence waardoor je deze karakters ook het beste leert kennen. De andere personages krijgen voldoende aandacht om een goede indruk van hen te krijgen maar gaan niet zo diep als de twee hoofdpersonen. Clemence  lijkt een stoïcijnse en harde vrouw en weet haar kwetsbaarheid goed verborgen te houden. Zij heeft veel meegemaakt in haar verleden. Vicky daarentegen is een vrolijke jonge vrouw die het avontuur wil aangaan en meer wil weten over haar vaders verleden.

Het verhaal komt heel langzaam tot leven en door de afwisselende hoofdstukken van Vicky en Clemence ontdek je heel geleidelijk het verleden van oma. Waarom heeft zij haar zoon afgestaan en waarom is het zo onveilig is Marrakesh?

Jefferies heeft een vlotte beeldende schrijfstijl waardoor je wordt ondergedompeld in een kleurrijk en lekker geurend Marokko. Zij neemt de tijd om alles heel sferisch en prettig te beschrijven.

Hoewel dit een derde deel is van de serie van de dochters uit de Dordogne hoef je zeker niet de eerste twee delen gelezen te hebben om alles te kunnen begrijpen wat zich afspeelt in dit boek.

Bij de vorige delen was er ruime aandacht voor alle drie de zussen, in dit laatste boek komen de zussen wel even op het toneel maar gaat het vooral over de dochter van één van de drie zussen.

 Dank je wel @harpercollins_holland dat ik een jaar lang mee mocht doen met de Harpers boekenclub.

Titel: Nachttrein naar Marrakesh
Auteur: Dinah Jeffries
Uitgever: HarperCollinsHolland

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.