Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Voor niets gaat de zon op – Sander Blom

Heftige ontknoping met verrassend einde.  

Deze thriller van Nederlandse bodem vertelt het verhaal van Yorick die journalist is en oprichter van een lokaal nieuwsplatform Oldambt. Op een dag ontvangt hij een doos met een lugubere inhoud thuis. Waarom is dit bij hém bezorgd en van wie is deze doos afkomstig? Hij kan dit niet laten rusten en gaat op onderzoek uit.

Ondertussen wordt hij ook benaderd door een onbekende die hem meer wil vertellen over een gigantisch zonnepark SolarMeadow waar niet alles volgens de regels verloopt.

Yorick heeft sterk de drang om beide zaken, als echte onderzoeksjournalist, op te lossen. Hoewel zijn zakenpartner en zijn vriendin hem dit ontmoedigen, kan hij het niet laten.

Sander Blom heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl die prettig leest en onderhoudend is. Hij weet het verhaal goed op te bouwen waardoor ik heel lang dacht: wat hebben deze twee zaken nu toch met elkaar te maken? Of is er misschien helemaal geen verband? 

Dit boek hoort zeker in de categorie thrillers thuis, maar je zit niet het hele verhaal op het puntje van je stoel. Toch hangt er wel een bepaalde spanning in de lucht. Het karakter van Yorick wordt goed uitgewerkt. Hoewel vriendin Lisa hem smeekt te stoppen met het onderzoek omdat zij voelt dat er gevaar dreigt, kan Yorick het niet loslaten. Je voelt zijn drang om de zaak op te lossen; kost wat kost.

“Voor niets gaat de zon op” bouwt heel langzaam op, maar heeft een hele snelle en heftige ontknoping met een verrassend einde.

Titel: Voor niets gaat de zon op
Auteur: Sander Blom
Uitgever: loft Publishing

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.