Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

Een nacht in een kooi – J.M. Raeymaekers

Een nacht in een kooi. 

In dit aangrijpende autobiografische boek neemt Jasmine je mee naar het land Egypte waar zij gaat werken in de toerisme. Het leven lijkt haar toe te lachen totdat zij een ongeluk veroorzaakt en opgepakt wordt door de politie. Dan stort haar wereld in en wordt alles onzeker. Zij wordt opgesloten in een smerige cel en weet niet hoelang zij hier zal moeten blijven.

Gelukkig is Jasmine een vechter en geeft zij niet op. Zij probeert haar baas te vertrouwen die zegt haar te helpen. Maar kan zij hem echt wel vertrouwen of doet hij maar alsof?

Dit verhaal wat in korte hoofdstukken wordt verteld vanuit de ik-vorm, laat je niet zomaar los. Het is een rauw en eerlijk geschreven relaas over onmacht en angst. Ondanks dat het heftig is weet Jasmine het ook met humor te beschrijven.

Ik had na het lezen van dit debuut nog best wel vragen. Over haar celgenoten en over het ongeluk. Maar de meest prangende vraag is wel waarom Jasmine na dit hele verhaal toch weer terug durfde te gaan naar Egypte. Misschien de liefde?

Titel: Een nacht in een kooi
Auteur: J.M. Raeymaekers
Uitgever: Willems Uitgevers

 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.