Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Volledig verknipt – Dennis Biesma

Spannende thriller met bijzonder DNA.   

Dat Dennis een goed boek kon schrijven dat wist ik al na het lezen van “De regen kwam van binnen” maar nu heeft hij zich op een heel ander pad begeven namelijk de psychologische thriller.

Wij maken kennis met Lara Cains. Zij is een ruige meid met een hart van goud. Ze leeft met een stem in haar hoofd en dit hebben haar pleegouders nooit kunnen accepteren. Nadat zij drie jaar geleden is overvallen in het park krijgt zij een black-out en wordt uren later wakker. Haar overvaller ligt dood naast haar. Lara weet niet wat er gebeurd is en vlucht.

Drie jaar later lijkt alles in rustiger vaarwater te zijn. Ze heeft een leuke vriendin Lotte en de stem in haar hoofd is rustig. Maar dan lijkt er een hele organisatie achter haar aan te zitten die denken dat zij bijzonder DNA heeft.

De schrijver heeft een hele prettige schrijfstijl met soms een rauw en ruig randje. Dat maakt de personage van Lara ook sterk. Dit boek heeft een prettige spanningsopbouw, waarbij je als lezer steeds meer meegenomen wordt in het leven van Lara en de mensen die achter haar aan zitten. 

Doordat de schrijver de ik-vorm gebruikt, is de gedachtegang van de hoofdpersoon heel intens beschreven en voelt je haar emoties als boosheid, schuldgevoel en onzekerheid. Ze is angstig maar ook ijzersterk en toch ook weer een zachtaardig persoon. 

Gaandeweg ontdek je dat dit boek ook wat bovennatuurlijke elementen heeft:

“Lara wordt sterker als zij haar energie onttrekt uit haar omgeving en uit het diepste in haarzelf”. Dan wordt de stem in haar hoofd actief en gebeuren er bijzondere dingen.

Dennis, met “Volledig verknipt” heb een een origineel en spannend boek geschreven die zeker bij de thriller fans op hun leeslijst moet komen. 

Ik hoop op een tweede deel van dit verhaal want ik denk dat nog lang niet alles verteld is over Lara Jade Cains. 

Titel: Volledig verknipt
Auteur: Dennis Biesma
Uitgever: Palm uitgevers
Aantal pagina’s: 320

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.