Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Voet op eigen bodem – Vannessa Thuijns

Feelgood van eigen bodem.   

Met deze betoverende feelgoodroman heeft Vanessa zichzelf wederom overtroffen, waardoor je niet alleen blij wordt, maar zelfs een vleugje verliefdheid opdoet.

Wanneer Cat door haar moeder gevraagd wordt om thuis te komen omdat haar vader erg ziek is, vergeet zij haar reisplannen en komt terug naar Nederland. Haar beste vriendin Lieke regelt een tijdelijke baan voor haar als oppas bij twee lieve kinderen. Daarbij zal zijn dan ook haar vader steeds naar het ziekenhuis begeleiden. Die ritjes naar het ziekenhuis verlopen helaas niet altijd erg gezellig want Cat is niet voor niets gaan reizen. Zij was de teleurstelling van haar ouders zat. Cat zou namelijk een carrière als violiste tegemoet gaan, maar koos toch haar eigen pad. Met name haar vader heeft hier nog steeds veel moeite mee. Kan zij het uitpraten met haar vader of vlucht zij opnieuw?

Met een vlotte pen en levendige beschrijvingen weet de auteur de omgeving tot leven te brengen en de emoties van de personages op een meeslepende manier over te brengen. De dialogen zijn sprankelend en vol humor, waardoor je regelmatig hardop moet lachen.

De personages in dit boek zijn goed uitgewerkt en voelen als echte mensen.  Het is gemakkelijk om met hen mee te leven en te genieten van hun worstelingen, teleurstellingen en liefdes. Ook van de twee oppaskinderen ga je gewoon houden. Het is allemaal zo fijn beschreven.

Als liefhebber van feelgoodromans kan ik zeggen dat dit echt weer een prachtig boek is geworden. Het is een hartverwarmend verhaal dat je meeneemt  in het leven van Cat, haar ouders, van de oppaskinderen en van de mooie dokter in het ziekenhuis.

Als je van een boeiend verhaal, met levendige personages en een idyllische setting houdt dan is dit boek echt iets voor jou. Ik heb er in ieder geval enorm van genoten.

Titel: Voet op eigen bodem
Auteur: Vannessa Thuijns
Uitgever: VBK uitgevers
Aantal pagina’s 304

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.