Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De Villa – Ruth Kelly

Gruwelijk spannende Realityshow   

Hoewel de voorkant van dit spannende boek niets doet vermoeden, gebeuren er in de Villa de meest gruwelijke dingen.

Het verhaal begin met de proloog waarin het leed al is geschied. Er is een vreselijk ongeluk gebeurd, maar wat is hieraan vooraf gegaan?

Dan leren we de verslaggever kennen. Zij wordt door haar collega’s opgegeven voor de ultieme reality -tv-show. Er zullen tien deelnemers in een luxe villa gezet worden op een privé eiland. Het is de bedoeling dat hier mooie relaties uit voortkomen en er is een hoge geldprijs te winnen. Met enige tegenzin doet de journaliste Iris mee aan dit programma.

Er zijn ook hoofdstukken waarin de kijkers centraal staan. Zij mogen interactief meestemmen over wat er gebeurd. Steeds lees je wat een van de kijkers ergens ter wereld van het programma vindt.

Heden en verleden worden in dit boek snel afgewisseld waardoor de spanning er goed in blijft. Steeds lees je wat er in de villa gebeurd en hoe de spelers getriggerd worden. Het karakter Iris wordt heel goed uitgewerkt. Je voelt haar angst en herkent haar vluchtgedrag. Wat mij opviel aan de hoofdstukken is dat er eerst nog boven staat verslaggever, maar dat deze titel ineens veranderd in deelnemer. Ook daaraan zie je dat Iris steeds meer het programma ingezogen wordt.

Op het einde van dit boek was ik helemaal niet voorbereid. Zo anders dan verwacht. Een ware plottwist. Ik ben er nog niet uit of ik dit echt leuk vond. Maar wel goed in elkaar gezet.

Als je van realityshows houdt dan is dit echt een boek voor jou. 

Titel: De Villa
Auteur: Ruth Kelly
Uitgever: Uitgeverij de Fontein
Aantal pagina’s 352

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.