Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

,

Vleugellam – Anne van Zwieten

Gruwelijk spannende thriller.

Al eerder las ik een prachtige roman van Anne en nu daagde zij mij uit om ook een thriller van haar hand te lezen. Dat iemand zulke verschillende type boeken  kan schrijven daar heb ik echt bewondering voor.

Deze thriller zit bijzonder knap in elkaar en is een ware pageturner.

Het verhaal begint al gelijk met een bloedstollende proloog en neemt je daarna mee in het leven van Inez. Zij is vroeger balletdanseres geweest en is nu op zoek naar iets nieuws in haar leven. Tijdens een cursus fotografie leert zij Marc, de cursusleider, kennen. Door hun passie voor fotografie hebben ze een enorme klik. Samen maken ze leuke uitstapjes, maar soms is Marc ook wel vreemd. Daarbij wordt Inez nog steeds gestalkt door haar ex-vriend Daniel die haar maar niet kan vergeten.

Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel wordt de relatie tussen Marc en Inez opgebouwd en gaan zij steeds meer om elkaar geven. Inez gaat zich weer open stellen voor een nieuwe relatie na Daniel en geniet van haar nieuwe passie fotografie. In het tweede deel van het boek loopt de spanning enorm op en moet je wel doorlezen om te weten hoe het afloopt. Soms was het ook wel heel heftig. ( Meer kan ik niet zeggen in verband met spoilers)

Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl is dit boek niet weg te leggen. De spanning gaat echt onder je huid zitten en blijft daar tot de laatste bladzijde.

Anne neemt goed de tijd de personages uit te diepen. Je leert met name Inez en Marc heel goed kennen en door de terugblikken in het leven van Marc, wordt het steeds duidelijker hoe hij in elkaar zit.

Als je van sterke psychologische thrillers houdt waar je nog wel even van na siddert dan is dit echt een boek dat je gelezen moet hebben.

Titel: Vleugellam
Auteur: Anne van Zwieten
Uitgever:@uitgeverij_gopher

Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.