Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

De opportunist – Elyse Friedman

Volop familiedrama. 

Dit geweldige familiedrama is zo vindingrijk geschreven dat je het in één ruk uit moet lezen. Ik was tot de laatste bladzijde gekluisterd aan het verhaal.

Alana Shropshire heeft al jaren alle banden met haar familie verbroken en leeft samen met haar dochter een wat teruggetrokken bestaan. Maar dan komen haar twee broers met een dringend verzoek om hen te helpen hun vader te “beschermen”.  Hij is namelijk voornemens te gaan trouwen met zijn verpleegkundige Kelly die vele jaren jonger is en op het familiefortuin lijkt te azen.

Eigenlijk Interesseert Alana dit niet zo veel, maar zij laat zich overhalen en gaat toch naar het familie resort toe om poolshoogte te nemen. Samen met haar broers verzinnen zij een plan om Kelly om te kopen. Maar de pittige verpleegkundige laat zich niet zo makkelijk wegsturen. Of houdt zij misschien toch wel van de steenrijke Mr. Shropshire?

Dit verhaal zit echt fantastisch in elkaar. Steeds opnieuw buigt de verhaallijn af en is niets wat het lijkt. De schrijfstijl is heel prettig en vlot. Het verhaal wordt verteld vanuit dochter Alana. Zij leeft zeer sober met haar gehandicapte dochter samen en heeft haar hart op de goede plaats.

Friedman weet de spanning feilloos op te bouwen en je mee te nemen in deze rijke maar egoïstische familie. Naarmate het verhaal zich ontvouwt, word je steeds meer in het verhaal gezogen en voel je de drang om de waarheid te achterhalen De karakters van de beide broers worden uitgebreid beschreven waardoor je ze goed leert kennen en hun honger naar macht en geld doorziet.

Het verhaal blijft tot het laatst toe spannend. Zal het de kinderen lukken om Kelly bij vader weg te krijgen of moeten zij het onderspit delven en trouwt vader met zijn verpleegkundige?

Titel: De opportunist
Auteur: Elyse Friedman
Uitgever: HarperCollinsHolland

Aantal pagina’s: 272

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.