Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Bestemming Parijs – Mirjam Mieserius.

Verliefd op Parijs

Dit heerlijke boek neemt je mee naar de prachtige straten van Parijs en de levens van drie hele verschillende vrouwen. Alle drie zijn ze op de een of andere manier op de vlucht. Langzaam leren zij voor zich zelf te kiezen en de juiste beslissing te nemen.

Chloe reist af naar Parijs omdat zij voor haar trouwen nog éénmaal in de voetsporen wil treden van haar geliefde schrijver Hemingway. Zij is dol op boeken en heeft een mooie reis voor zich zelf uitgestippeld. Haar verloofde wilde niet mee dus is zij dit avontuur alleen aan gegaan. Maar dan ontmoet zij de romantische Franse schrijver Guillaume. Hij leert Chloe te kiezen voor zich zelf en meer te genieten van het leven.

Naast Chloe leren we ook Sofia kennen. Zij heeft een delicatessenwinkel op Montmartre en maakt zalige hapjes. Zij woont samen met haar vriend Jean-Luc en lijkt alles prima voor elkaar te hebben. Maar zij worstelt met haar verleden dat steeds dichterbij dreigt te komen.

Dan is daar ook nog de bloedmooie Lizzy. Zij is naar Parijs gekomen omdat zij graag een wereldberoemde muze wil worden. Zij wil voor elke schilder of beeldhouwer wel poseren en houdt daarbij niet meer haar grenzen in de gaten.

Langzaam komen de verhalen van de drie vrouwen bij elkaar en leren zij elkaar steeds beter kennen. Aan het eind van het boek zijn het zelfs vriendinnen.

Het verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld. Mieserius neemt de tijd om de drie dames heel goed uit te diepen en je leert hierdoor de jonge vrouwen goed kennen. Ook Parijs wordt op zo’n heerlijke manier geschetst dat je er als het ware doorheen wandelt en geniet van de straatjes, de terrasjes, de lichtjes en de mooie binnenplaats van Sofia.

Hoewel ik alle drie de dames leuk uitgewerkte personages vond, kon ik mij vooral goed identificeren met Chloé die een passie voor boeken heeft en zo kan genieten van Parijs.

Ik ben er zelf vaak geweest en de stad blijft je betoveren. Zoals ook dit boek weer een heerlijke verliefde indruk achter liet.

Titel: Bestemming Parijs
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Lsamsterdam
Aantal pagina’s: 393

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.