Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Vind me – Rian Sevenhuijsen

Feelgood met diepgang

In deel twee leren wij de altijd vrolijke Jolien beter kennen. Volgens haar adoptie moeder een heerlijk, vrolijk en liefdevol meisje met  een aureool van krullen om haar gezicht heen. Jolijn werkte bij Rebelle maar gaat haar geluk elders beproeven. Zij reist af naar Antwerpen om daar illustraties te maken voor de bekende kinderboekenschrijver Mark Martens. Hij zit in een writersblock en lijkt veel moeite met Jolien te hebben. Samenwerken lukt daarom helemaal niet goed. Daarbij wil Jolien ook graag zoeken naar haar biologische moeder doormiddel van een oud schetsboek.

Lukt het Jolien om Mark over te halen samen te werken en haar ook nog te helpen haar moeder te vinden?

Het verhaal over de zoektocht van Jolien vond ik nóg leuker om te lezen. Door de problematiek van zowel Jolien als Mark is de schrijfster er zeker in slaagt om het verhaal diepgang te geven terwijl het toch feelgood blijft ademen. De karakters zijn fijne mooie mensen. Mark worstelt erg met zijn verleden en door de hele verschijning van Jolien komt er veel van vroeger terug. Heel langzaam wordt er duidelijker wat er in het verleden is gebeurd. Jolien is op een andere manier met het verleden bezig. Zij zoekt haar moeder die haar ter adoptie heeft afgestaan en een schetsboek heeft achter gelaten. Door middel van de tekeningen komt zij steeds dichter bij.

Dit boek wordt vanuit het perspectief van Mark en vanuit Jolien beschreven. De hoofdstukken wisselen elkaar af en doordat zij niet altijd bevredigend worden afgerond blijf je geboeid en wil je snel verder lezen.

Ook dit deel is geschreven in een heerlijke schrijfstijl. Het is vanaf de eerste pagina tot het eind genieten. Door de levendige beschrijvingen van Antwerpen waan je je helemaal in deze stad en wordt je direct het verhaal ingezogen. Het is een echte feelgoodroman, maar ook serieuze onderwerpen worden niet geschuwd. 

Het volgende deel gaat over de derde vriendin bij Rebelle. Ik ben benieuwd naar haar verhaal.

Titel: Vind me
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.