Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Hoe vermoord ik mijn familie – Bella Mackie

Grappig maar niet echt een thriller.  

Samen met de @thrillerleesclub lazen we dit knal roze boek met de bijzondere titel: Hoe vermoord ik mijn familie.

Ik was reuze benieuwd omdat het een enorme hype zou zijn.

De hoofdpersoon Grace Bernard neemt je mee in haar verhaal over hoe zij diverse familieleden heeft vermoord en daar mee weg komt. Totdat zij opgepakt wordt voor een moord die zij juist niet gepleegd heeft.

Grace vertelt dit verhaal vanuit de gevangenis. Hoewel de schrijfster een grappige en ook cynische schrijfstijl heeft, kon het mijn aandacht niet altijd vasthouden. Het was soms te langdradig en verzandde dan in een iets wat oninteressant verhaal met té gedetailleerde beschrijvingen.

Hoewel het in de ik-vorm verteld wordt, krijg je niet echt empathie voor Grace en blijft zij wat afstandelijk en onpersoonlijk. Soms moest ik echter wel lachen om de uitspraken van Grace en haar gedachtegangen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het heden ( de gevangenis ) en het verleden waarin zij stuk voor stuk haar familie vermoord. Deze moorden zijn redelijk simpel beschreven. Je zou het bijna zelf kunnen doen. Het is dus ook niet echt een heftige thriller waarbij je niet kunt stoppen met lezen.

Ik had door de enorme hype wel meer verwacht van het boek. Wat mij betreft had  het verhaal spannender en korter kunnen zijn.

Titel: Hoe vermoord ik mijn familie
Auteur: Bella Mackie
Uitgever: the house of books
Aantal pagina’s: 368

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.