Romans, Thrillers

Feelgood, Young Adult

, ,

Vertel mij wat – Anne West

Feelgood in het herkenbare Deventer

Juul is een succesvolle schrijfster alleen weet niemand dit. Zij heeft dit altijd goed verborgen gehouden en schrijft geweldige goede romans onder de pseudoniem Evita Victoria. Omdat zij vroeger erg gepest is, voelt zij zich ook niet goed genoeg om in de belangstelling te staan. Haar uitgever heeft hiervoor een perfect idee bedacht. Als haar modellen-vriendin nu eens het gezicht wordt van Evita.

Naast het verhaal van Juul maken wij ook kennis met Ids. Hij is een cabaretier die ineens toppic is in de media omdat zij compagnon Scott een misser heeft gemaakt en beschuldigd wordt van een affaire met een stagiaire.

Anne heeft de personages in dit boek prachtig tot leven gebracht en de tijd genomen om ze uit te diepen. Alles voelt heel herkenbaar aan. Je voelt de afwijzing en de onzekerheid van Juul maar ook Ids is als een mooie man met zijn zorgen realistisch neer gezet.

Net als in haar andere romans is de opbouw en schrijfstijl van dit boek opvallend sterk. Anne slaagt erin diepgang in het verhaal te brengen en laat beide personages een transformatie ondergaan. Op hun eigen unieke manier komen ze sterker tevoorschijn en realiseren ze zich wat werkelijk belangrijk is in het leven.

Leuk ook dat het zich afspeelt in het zo herkenbare Deventer. Ik heb dan ook nog lang niet genoeg van deze serie. Er is vast nog veel meer te vertellen over het Boekencafe en zijn intrigerende bewoners.

Titel: Vertel mij wat
Auteur: Anne West
Uitgever: Zomerenkeuning
Aantal pagina’s: 

gerelateerde recensies

Nathie leest

door nathalie van der heide

Op deze Nederlandse boekenblog vind je al mijn boekrecensies terug. Voornamelijk romans, thrillers, feelgood en young adult. Af en toe maak ik een uitstapje naar iets anders. Je kunt me volgen op Instagram, FaceBook, GoodReads, TikTok en Hebban via de links hierboven.